Kosten hekwerk zelf plaatsen

Kosten hekwerk zelf plaatsenJe eigen huis is een kostbaar bezit, daar zal iedere huizeneigenaar het over eens zijn. Je wil dan ook dat jouw huis er zo mooi mogelijk uit ziet en dat het een zo mooi mogelijke uitstraling heeft. Woningeigenaren doen er dan ook alles aan om hun huis zo goed mogelijk te presenteren. Hiervoor zijn ze bereid om een bedrag te betalen voorzaken die nodig zijn om hun huis te verfraaien. Gelukkig ontpopt menig woningeigenaar zich als een doorgewinterde doe-het-zelver. Een klus als het plaatsen van een hekwerk is dan ook iets waar ze hun hand niet voor omdraaien.

 *Tip:
Wat zijn de exacte prijzen van hekwerk? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoeveel kost een hekwerk als je het zelf wil plaatsen

Een hekwerk voor je tuin uitkiezen kan een behoorlijke klus zijn. Allereerst krijg je te maken met een enorme keuze aan materialen, uitvoeringen en prijsstellingen.

Een hekwerk is dan ook niet iets wat je zomaar in de winkel gaat kopen. Eerst denk je goed na over wat je wil, wat jouw verwachtingen zijn van een hekwerk en hoeveel je ervoor wil betalen. Daarna ga je kijken naar het materiaal van het hekwerk en hoe je het zou moeten plaatsen. Wanneer je jouw hekwerk koopt bij een webwinkel of in een bouwmarkt tref je altijd een handleiding over het monteren en plaatsen van jouw hekwerk. Op die handleiding staat het al vermeld; een hekwerk plaatsen is absoluut niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een hekwerk, het juiste gereedschap en iemand om je te helpen bij het vasthouden van de hekwerk delen.

In hoeverre je een hekwerk gemakkelijk zelf kan plaatsen hangt af van een aantal factoren. Je mag dan in eerste instantie denken aan de afmeting van het hekwerk. Heb jij een kleine tuin, dan zal je snel klaar zijn en niet veel werk hebben aan het plaatsen van het hekwerk. Heb je een grote tuin, dan zal het plaatsen al snel wat meer tijd in beslag nemen en moet je wellicht hulptroepen inschakelen. Daarnaast moet je kijken naar het materiaal van het hekwerk. Kies je voor een eenvoudige afrastering van gaas op een lange rol wat je met palen vastzet, dan is het plaatsen heel eenvoudig. Datzelfde geldt voor een hekwerk van hout. Dit materiaal is heel eenvoudig zelf te bewerken waardoor het plaatsen gemakkelijk gaat. Kies je echter voor een sierhekwerk wat eventueel een aparte bevestigingsmethode vereist, dan komt er al wat meer vakmanschap bij kijken. We hebben voor je opgezocht hoeveel je ongeveer kwijt bent wanneer je hekwerk koopt in de winkel zonder dat je het laat monteren. We kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk soort hekwerk wordt er gekocht Per welke eenheid wordt de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Sierhekwerk Per meter Tussen 55 en 70 euro
Hekwerk van gaas Per 25 meter 75 euro
Hekwerk met spijlen Per meter Tussen 55 en 70 euro
Een balkon hekwerk Per meter Tussen 105 en 130 euro
Een zogeheten dubbelstaaf hekwerk Per meter Tussen 40 en 60 euro
Een hekwerk van hout Per meter Tussen 45 en 60 euro
  • Als je handig bent. Ben je handig genoeg om zelf je hekwerk te plaatsen, dan bestel je alleen het hekwerk en plaats je het vervolgens zelf. Denk eraan dat je eventueel gereedschap aanschaft om het hekwerk mee te kunnen plaatsen. Een grondboor is in veel gevallen minimaal nodig.
  • Als je al het werk toch liever uit handen geeft. Is het hekwerk binnen maar valt het in de praktijk toch tegen om het te plaatsen, dan huur je alsnog een klussenbedrijf in om je hekwerk te komen plaatsen. Afhankelijk van het materiaal zal je hiervoor tussen de 9 en 29 euro per strekkende meter kwijt zijn.

Hoe is het prijskaartje van hekwerk om zelf te plaatsen opgebouwd

Het prijskaartje van hekwerk wat je zelf kan plaatsen wordt bepaald aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt wanneer je het hekwerk gaat aanschaffen. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot moet je hekwerk zijn. De afmeting van je tuin en dus de grootte van je hekwerk is uiteraard leidend voor de prijs. Een groot hekwerk is immers doorgaans een stuk kostbaarder dan een klein hekwerk.
  • Keuze 2: Welk materiaal kies jij voor je hekwerk. Hekwerken zijn er in allerlei soorten en maten. Je kan kiezen voor hout. Ga je dan voor zacht hout dan is het plaatsen van een hek helemaal een gemakkelijke klus. Kies je voor hard hout of metaal of een willekeurig ander materiaal, dan ben je al snel meer werk en tijd kwijt aan het plaatsen van je hekwerk. Ook de prijs wordt vaak bepaald door het materiaal van het hekwerk.

Lees ook: kunststof kozijn plaatsen.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar jij op de aanschaf van je hekwerk door offertes op te vragen. Ook wanneer je het toch niet ziet zitten om je hekwerk zelf te plaatsen kan je offertes opvragen bij bedrijven die deze dienst aanbieden. Met één druk op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.