Kosten schutting

Kosten schuttingJe eigen huis is een kostbaar bezit. Vaak heb je naast een eigen huis ook een tuin. Dat is de plek waar je in kan ontspannen na een dag hard werken, en het is dan ook goed om daar wat privacy in te hebben. In ons land waarbij iedereen maar in elkaars tuin kan kijken is het verstandig om een schutting neer te zetten. Het is een goede afbakening van jouw tuin en het biedt je een stukje rust. We keken voor jou naar de prijs van een schutting en kwamen tot de volgende bevindingen.

 *Tip:
Wat zijn de exacte prijzen van hekwerk? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoeveel kost een schutting

Een schutting is een algemene term waar een heleboel varianten van zijn. We keken naar de meest gebruikte varianten, variërend van modellen die je zelf kan plaatsen tot de zwaardere varianten die je moet laten plaatsen door de leverancier of door een klussenbedrijf.

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid Zelf plaatsen of laten plaatsen
Schuttingdeel 180 cm bij 180 cm, zogeheten vlechtscherm Per stuk Tussen 15 en 20 euro Zelf plaatsen
Schuttingdeel 180 bij 180 cm, gemiddelde kwaliteit Per stuk Tussen 30 en 35 euro Zelf plaatsen
Schuttingdeel 180 bij 180 cm, zware kwaliteit Per stuk Tussen 50 en 75 euro Laten plaatsen
Schuttingpaal hout Per stuk Tussen 15 en 25 euro Afhankelijk van type schuttingdeel
Schuttingpaal beton Per stuk Tussen 50 en 75 euro Laten plaatsen
Poort Per stuk Tussen 45 en 250 euro Bij voorkeur laten plaatsen
Hang- en sluitwerk poort Per poort Tussen 50 en 150 euro Bij voorkeur laten plaatsen
  • Als je handig bent. Ben je handig aangelegd, dan kan je zelf een schutting bouwen rondom je tuin. Je zal ervoor moeten zorgen dat je met minimaal twee personen bent. Bovendien moet je eraan denken dat de schuttingpalen goed diep in de grond worden geboord. Dit is namelijk essentieel voor de levensduur van een schutting.
  • Als je niet handig bent. Ben je niet handig aangelegd, dan huur je een klussenbedrijf of de leverancier in om een schutting te komen plaatsen. De kosten voor een klussenbedrijf liggen tussen de 45 en 60 euro per uur. Daarvoor krijg je één man personeel. Voor een extra man hulp ben je ongeveer 20 euro per uur kwijt. Je geniet na het plaatsen van je schutting de volledige garantie.
  • Als je een beetje handig bent. Ben je een beetje handig aangelegd, dan verwijder je alvast de oude schutting voor de nieuwe geplaatst wordt. Op die manier bespaar je toch wat op het arbeidsloon van het klussenbedrijf. Je bespaart ongeveer 3 kwartier werk. Voer je de oude schutting zelf af, dan bespaar je nog eens ongeveer een half uur werk.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel je betaalt voor het plaatsen van een schutting bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welke kwaliteit schutting wil je hebben. Je kan kiezen voor de goedkoopste soort schutting. Je koopt dan een zogeheten vlechtscherm wat je met goedkope palen met elkaar verbindt. Je kan op die manier voor een budget prijs een schutting rondom je tuin plaatsen. Denk eraan dat dit een methode is die geen jaren lang mee zal gaan. Na een paar jaar is je schutting nagenoeg vergaan en kan je weer op nieuw beginnen. Kies je voor een zware kwaliteit schuttingdelen, dan zal je schutting lang blijven staan. Denk eraan dat je dan de juiste kwaliteit schuttingpalen gebruikt. Betonnen schuttingpalen staan steviger in de grond en gaan langer mee. Deze palen zullen niet gaan rotten.
  • Keuze 2: Hoe ziet de omgeving van je tuin eruit. De gemeente heeft doorgaans bomen die rondom de tuinen staan. Dat is heel mooi groen, maar het heeft ook een groot nadeel. De boomwortels zullen namelijk omhoog gaan drukken. Hierdoor wordt je schutting behoorlijk instabiel wanneer deze niet professioneel is geplaatst. Kies je echter voor een schutting met zware schuttingdelen en betonnen palen die in de grond worden gegoten, dan heb je een behoorlijk stevige constructie. Staat jouw huis echter aan een weiland of in een binnenstad waar geen opdrukkende boomwortels zijn, dan heb je hier allemaal geen last van en ben je vrij in de materiaalkeuze van je schuttingpalen.
  • Keuze 3: Wat voor type poort kies je. Een goede schutting werk je af met een stevige poort. Dit is een dure keuze, maar wel een belangrijke keuze. Een poort heeft namelijk meerdere functies. Hij verschaft jou de toegang tot je tuin maar zorgt er ook voor dat ongewenst bezoek niet zomaar je tuin kan binnen komen lopen. Een poort moet worden voorzien van goed hang en sluitwerk en daar is niet elke poort op gebouwd. Denk eraan dat je dus investeert in een goede kwaliteit poort, ook al betekent dit dat je in eerste instantie wat meer kwijt bent.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de aanschaf van een schutting door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct meerdere offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren.