Kosten tweedehands hekwerk

Kosten tweedehands hekwerkHet inrichten en onderhouden van de tuin bij je huis is een kostbare aangelegenheid. Vandaag de dag wordt het steeds gewoner dat materialen worden hergebruikt. Dat geldt niet alleen voor materialen voor in huis. Ook materialen rondom het huis worden steeds vaker hergebruikt. Dat is niet zo verwonderlijk. Dit zijn spullen die destijds zijn gebouwd om tientallen jaren mee te gaan. Worden ze vervolgens na een jaar of 5 afgedankt, dan is de levensduur nog niet over. We keken naar een materiaal wat vaak tweedehands wordt aangeschaft; hekwerk.

 *Tip:
Wat zijn de exacte prijzen van hekwerk? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoeveel kost tweedehands hekwerk

Ga je een tuin omheinen of wil je een hekwerk rondom je bedrijf neerzetten, dan is hekwerk een heel goede aanschaf. Er is maar één nadeel wat mensen weerhoudt om een dergelijke aankoop te doen; de prijs. Tweedehands hekwerk is in dat geval de oplossing. Je koopt een hekwerk wat nog jaren mee kan gaan voor een nette prijs. Er bestaan zelfs winkels die zich hebben gespecialiseerd in tweedehands hekwerk.

Welk product of dienst wil je kopen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Dubbelstaaf hekwerk Per strekkende meter, 2 meter hoog 20 euro
3d Pani hekwerk Per strekkende meter, 193 cm hoog 21 euro
Gaas hekwerk Per strekkende meter, 2 meter hoog 11 euro
  • Als je handig bent. Ben je handig aangelegd, dan kan je prima zelf een tweedehands hekwerk bouwen. Je zal er dan wel aan moeten denken dat je de palen hoogstwaarschijnlijk wel nieuw zal moeten kopen. De oorspronkelijke palen hebben in de grond gestaan en daar hebben metalen palen altijd erg onder te lijden. Ze zullen zodanig door roest zijn aangetast dat ze niet meer opnieuw te gebruiken zijn. Denk eraan dat een hekwerk zwaar is, en met minimaal twee personen moet worden opgebouwd.
  • Als je niet handig bent. Ben je niet handig aangelegd, dan zal je een tweedehands hekwerk moeten laten opbouwen door een klussenbedrijf of door de leverancier. Die zal jou een uurloon tussen de 45 en 60 euro berekenen voor deze klus. Je weet dan echter wel dat je een hekwerk hebt wat voor de volle levensduur mee kan en wat door weer en wind zal blijven staan.
  • Als je een beetje handig bent. Ben je een beetje handig aangelegd, dan kan je bijvoorbeeld aanbieden om mee te helpen bij het plaatsen van je tweedehands hekwerk. Je bespaart dan ongeveer 30 procent op het totale arbeidsloon en dat is toch weer mooi meegenomen.

Hoe is het prijskaartje opgebouwd

Hoeveel jij betaalt voor een tweedehands hekwerk bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • Keuze 1: Welk type gebruikt hekwerk koop je. Het type hekwerk wat je koopt bepaalt voor een groot gedeelte de prijs. Hekwerk wat op een rol zit in een gaasvorm is een heel betaalbare soort hekwerk. Je koopt deze vanaf ongeveer 10 euro per strekkende meter. Kies je echter voor panelen hekwerk of voor spijlenhekwerk, dan ben je meer kwijt. Reken dan op een prijs van ongeveer 25 a 30 euro per strekkende meter. Dit zijn de soorten hekwerk die minder slijtagegevoelig zijn en waar je een uitzonderlijk stevig hek mee kan aanleggen rondom je tuin of je bedrijf.
  • Keuze 2: Koop je hekwerk wat al helemaal op kleur is gespoten. Hekwerk kan al helemaal op kleur zijn gespoten wanneer het van de vorige eigenaar vandaan komt. Vaak is het hekwerk in het Hollands groen gespoten, maar ook zwart komt vaak voor. Kijk in dat geval hoe het staat met de conditie van de verflaag. Verf die al begint af te bladderen zal je zelf nog moeten gaan vervangen. Dit is een extra kostenpost die je niet over het hoofd moet zien. Anders zal je net nieuw aangekochte hekwerk wegroesten onder je ogen.
  • Keuze 3; hoe groot is het terrein wat je omheind wil zien. Heb je een grote tuin of een groot stuk terrein rondom je bedrijf wat je wil voorzien van gebruikt hekwerk, dan zal je meer kwijt zijn dan wanneer je een klein stukje tuin gaat voorzien van hekwerk. Voor het plaatsen doet het er trouwens niet toe of het om een klein stukje tuin of terrein gaat of om een groot stuk. Het is sowieso zaak dat dit stevig gebeurt dus je kan het maar beter uitbesteden.
  • Keuze 4: Kan je een partij kopen. In veel gevallen kan je een gebruikte partij hekwerk kopen. Kijk in dat geval of de lengte overeenstemt met wat je nodig hebt. Liever een paar meter teveel dan een meter te weinig. Je wil immers wel een mooi afgewerkt hekwerk hebben wat als één totaalplaatje oogt.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van een gebruikt hekwerk door offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct meerdere vrijblijvende offertes op die je op je gemak kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren.