Kosten afwerking schutting

Kosten afwerking schuttingJe eigen tuin is de plek waar jij je optimaal kan ontspannen. Dat doe je natuurlijk graag in een setting waar je genoeg privacy hebt. Wil je een tuin waar je rust en privacy hebt, dan laat je er een schutting omheen plaatsen. Om je schutting helemaal af te stemmen op jouw smaak kan je ervoor kiezen om een schutting af te werken. We geven je een paar voorbeelden van de kosten.

 

 *Tip:
Wat zijn de exacte prijzen van hekwerk? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoeveel kost de afwerking van een schutting

Het personaliseren van een schutting is leuk. Je kan de schutting rondom je huis helemaal naar jouw smaak inrichten. We keken naar een aantal materialen om je schutting mee af te werken en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Buitenbeits transparant Blik a 750 ml Tussen 13 en 25 euro
Buitenbeits dekkend Blik a 750 ml Tussen 20 en 30 euro
Sierornament voor schuttingpaal Per stuk Tussen 5 en 7 euro
  • Als je handig bent. Een schutting beitsen is een karwei wat je prima zelf kunt doen. Denk er wel aan dat je de beits gelijkmatig opbrengt en dat je niet teveel zogeheten druipers krijgt. Het is beter om tweemaal een dunne laag beits aan te brengen op je schutting dan eenmaal een dikke laag beits. Kies je voor een dekkende beits, denk er dan aan dat een donkere beits je tuin kleiner maakt en een licht beits je tuin groter maakt.
  • Als je niet handig bent. Ben je niet handig, dan laat je een klussenbedrijf je schutting beitsen. Dit is een werk wat ze voor hun reguliere tarief van 45 a 60 euro per uur zullen doen wanneer jij voor de beits zorgt. De schildermaterialen worden bij deze klus door het klussenbedrijf aangeleverd.
  • Als je een beetje handig bent. Ben je een beetje handig, dan laat je de schutting beitsen door een klussenbedrijf waarna je zelf als het ware de kersen op de taart zet. Sierornamenten zijn in alle soorten en maten te koop en je kan je schuttingpalen er mooi mee afwerken. Het plaatsen is heel gemakkelijk en het resultaat is gelijk groots.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel je betaalt voor het afwerken van je schutting bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welk materiaal is er voor de schutting gebruikt. Een schutting kan je gaan beitsen maar dit is niet per definitie nodig. Vaak zijn schuttingdelen namelijk geïmpregneerd voordat ze worden verkocht. In die gevallen zit er al een waterdichte coating omheen waardoor ze de komende jaren niet meer hoeven te worden gebeitst. Je kan het nog wel gaan doen omdat je het mooi vindt, maar het hoeft niet. Je zal de schuttingdelen dan eerst moeten opschuren voordat je ze gaat beitsen. Anders is de kans groot dat de beits niet houdt door het impregneermiddel.
  • Keuze 2: Hoe groot is je schutting. Het klinkt logisch. Voor het beitsen van een schutting of het plaatsen van paalornamenten betaal je per strekkende meter schutting en per paal die geplaatst is. Een grote schutting afwerken is dan ook een stuk kostbaarder dan een kleine schutting afwerken. Wanneer je een schutting laat beitsen door een klussenbedrijf mag je er echter ook vanuit gaan dat de prijs per strekkende meter lager wordt naar mate er meer moet worden gebeitst. Het bedrijf zal namelijk over het eerste uur werk nog voorrijkosten berekenen, over de verdere uren niet meer.
  • Keuze 3: Welk merk materialen kies je. Bij een schutting beitsen kan je kiezen voor een huismerk. Je kan ook kiezen voor een A-merk. De prijsverschillen zijn direct merkbaar. Een A merk beits zal een stuk duurder zijn dan een huismerk beits. Hoewel je een groot deel voor het merk betaalt heeft een A-merk ook zo zijn voordelen. Vaak wordt er van een bepaalde gepatenteerde formule gebruik gemaakt waardoor de beits minder gevoelig is voor UV stralen. Hierdoor zal een schutting die met een A-merk is gebeitst langer mooi blijven dan een schutting die met een huismerk is gebeitst.
  • Keuze 4: welke paalornamenten kies je. Ga je paalornamenten kopen, dan kan je kiezen voor de standaard modellen die je in de bouwmarkt ziet. Je kan ook kijken voor paalornamenten op het internet of bij een siersmederij. Je koopt dan wat exclusiefs waardoor jouw schutting met een minimale inspanning en vaak niet eens zoveel extra kosten een unieke uitstraling krijgt. Standaard ornamenten uit de bouwmarkt zullen daarentegen altijd goedkoper zijn.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op afwerking voor een schutting door offertes op te vragen. Dit doe je met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct meerdere vrijblijvende offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren.