Kosten hekwerk op maat

Kosten hekwerk op maatAls woningeigenaar wist je dit allang; er zijn geen twee huizen hetzelfde. Iedereen heeft zo zijn eigen mening en zijn eigen smaak over zijn huis en het uiterlijk daarvan. Daarnaast geldt dat ook voor je tuin. Jouw tuin is de plek waar jouw persoonlijke smaak tot uitdrukking komt. Niets is zo persoonlijk als jouw huis en je tuin. De inrichting ervan is helemaal afhankelijk van wat jij wil. Dat geldt ook voor je tuin. Op het moment dat je jouw terrein wil gaan afbakenen kiezen veel mensen dan ook voor een hekwerk. Hierbij mag je er vanuit gaan dat je waarschijnlijk wel een soort hekwerk vindt wat enigszins past in jouw straatje maar het net niet helemaal is. Juist in die gevallen is het goed om te kijken naar hekwerk op maat.

 *Tip:
Wat zijn de exacte prijzen van hekwerk? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoeveel kost hekwerk op maat

Hekwerk op maat is iets wat klinkt als een verfraaiing van je tuin die niet iedereen zich kan permitteren. Dit is niet waar. Een hekwerk op maat zal altijd op maat moeten worden gemaakt aan de hand van de eisen die jij eraan stelt maar wanneer je de juiste persoon of het juiste bedrijf kan vinden om deze werkzaamheden voor je uit te voeren vallen de prijzen enorm mee. Een hekwerk wat je op maat wil laten maken kan van allerlei materialen gemaakt zijn. Je zou denken dat een hekwerk van hout het goedkoopste is maar dit hoeft allang niet meer zo te zijn. Vandaag de dag is een hekwerk van metaal modieuzer dan ooit. Het is bovendien verkrijgbaar in heel veel uitvoeringen waardoor er altijd wel een hekwerk op maat is wat past bij jouw smaak.

Afwijkende afmetingen

Je kan denken bij een hekwerk op maat als een hek wat je zelf laat ontwerpen door een smid maar je kan ook denken aan een hekwerk wat wordt geplaatst in een tuin die een afwijkende afmeting heeft. Veel mensen hebben een tuin die net wat schuin loopt waardoor een standaard hekwerk vaak niet goed zal aansluiten. Een hekwerk op maat biedt jou de zekerheid dat je jouw eigen erf afbakent en dat je geen ruimte hoeft in te leveren omdat het hekwerk niet goed passend is.

Gemiddelde prijzen tabel

We hebben gekeken hoeveel je gemiddeld kwijt bent voor hekwerk op maat. Daarbij namen we ook in ogenschouw hoeveel je kwijt bent voor een poort. We keken daarbij naar een aantal afmetingen en uitvoeringen waaruit je kan kiezen. We hanteren een ondergrens en een bovengrens bij de prijsstelling. Je mag er vanuit gaan dat de prijs die jij moet betalen afhankelijk is van de exclusiviteit van jouw hekwerk en de hoeveelheid maatwerk die erbij komt kijken.

Welk type hekwerk koop je Wat is de prijs bij verzinkt hekwerk Wat is de prijs bij gecoat hekwerk
Een spijlenhekwerk berekend per 1,00 bij 1,00 meter Tussen 30 en 65 euro Tussen 50 en 85 euro
Een inlooppoort berekend per 1,00 bij 1,00 meter Tussen 225 en 325 euro Tussen 250 en 300 euro
Een schuifpoort, berekend per 3,00 bij 1,00 meter Tussen 950 en 1760 euro Tussen 1050 en 2000 euro
Een draaipoort, berekend per 3,00 bij 1,00 meter Tussen 400 en 900 euro Tussen 500 en 900 euro
  • Als je handig bent. Heeft jouw tuin een afwijkende afmeting en ben je zelf handig. Dan koop je het hekwerk op maat en vervolgens plaats je het zelf. Dit zorgt ervoor dat je de prijzen betaalt die hierboven staan vermeldt.
  • Als je niet handig bent of alle werkzaamheden liever uit handen geeft. Ben jij niet technisch aangelegd, dan kan je ervoor kiezen om alle werkzaamheden uit handen te geven. Je betaalt in dat geval de prijzen zoals hierboven staan vermeld en eventueel betaal je kosten voor de montage. Bij een hekwerk op maat komt het nog wel eens voor dat een leverancier uit coulance zelf het hekwerk komt plaatsen zonder meerkosten.

Hoe is het prijskaartje van hekwerk op maat samengesteld

Het prijskaartje van hekwerk op maat wordt bepaald aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt wanneer je een hekwerk op maat bestelt. We hebben deze keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welk type hekwerk koop je. Je kan kiezen voor diverse stijlen en materialen wanneer je een hekwerk gaat kopen. We gingen in dit prijsvoorbeeld uit van een spijlenhekwerk. Hierbij mag je ook denken aan een sierhekwerk op basis van een spijlenhekwerk. Je zou echter ook eenvoudiger kunnen kiezen voor een staafmat hekwerk of een dubbelstaafmat hekwerk. Dit hekwerk is uiterst solide en komt wat voordeliger uit in prijs. Het uiterlijk is dan ook gelijk een stuk strakker en minder weelderig.
  • Keuze 2: Welke maat heeft je tuin. Het spreekt voor zich wanneer je een totaal kostenplaatje voor je tuin gaat berekenen wanneer het aankomt op hekwerk. Een grote tuin zal je meer gaan kosten voor hekwerk op maat dan een kleine tuin. Het resultaat zal echter veel grootser zijn bij een grote tuin.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op een maatwerk hekwerk door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij gelijk meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.