Kosten palen schutting

Kosten palen schuttingEen schutting is een heel belangrijk onderdeel van je tuin. Het is namelijk datgene wat jouw tuin afbakent van de buitenwereld. Veel mensen maken de fout dat ze prachtige schuttingdelen kopen, en vervolgens besparen op de palen van de schutting. Dit is zonde van het geld, want die mooie schuttingdelen zullen gaan zwabberen wanneer ze niet goed worden gemonteerd aan stevige schuttingpalen. We keken dan ook naar schuttingpalen, de prijzen en de eigenschappen, maar we geven ook tips in de vorm van een checklist.

 *Tip:
Wat zijn de exacte prijzen van hekwerk? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoeveel kosten schuttingpalen

Schuttingpalen zijn per stuk niet echt overdreven duur, maar in het totaalplaatje kunnen de kosten toch behoorlijk oplopen. We geven een aantal prijzen van veel verkochte schuttingpalen.

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Schuttingpaal 240 cm, 6,8 bij 6,8 cm breed Per stuk Tussen 7 en 9 euro
Schuttingpaal 240 cm, 10 bij 10 cm breed, beton Per stuk Tussen 25 en 30 euro
Schuttingpaal hardhout 240 cm. 6,5 bij 6,5 cm breed Per stuk Tussen 30 en 35 euro
Schuttingpaal met groef 240 cm. 10 bij 10 cm breed Per stuk Tussen 20 en 25 euro
  • Als je handig bent. Ben je handig aangelegd, dan zou je zelf een schutting kunnen plaatsen. Denk er dan wel aan dat je de palen diep genoeg in de grond plaatst, en deze eventueel ingiet met cement. Opdrukkende boomwortels zouden ervoor kunnen zorgen dat je schutting uit balans komt te staan.
  • Als je niet handig bent. Ben je niet handig aangelegd, dan huur je een klussenbedrijf of de leverancier van de schuttingdelen en schuttingpalen in om de schutting te komen plaatsen. Je betaalt dan tussen de 40 en 45 euro per uur voor het plaatsen van je schutting. Je weet op die manier zeker dat je schutting goed waterpas staat en dat hij stevig in de grond verankerd staat.
  • Als je een beetje handig bent. Ben je een beetje handig aangelegd, dan doe je een deel van de werkzaamheden zelf. Je kan bijvoorbeeld na het plaatsen van de schutting en de schuttingpalen zelf de sierornamenten op je schuttingpalen plaatsen. Je kan ook helpen bij het plaatsen van de schuttingpalen.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel je betaalt voor de schuttingpalen bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rij gezet.

  • Keuze 1: Hoe komen de palen in de grond te staan. Je kan ervoor kiezen om de schuttingpalen kaal in de grond te zetten. Dit doe je dan door ze met een grondboor in te graven of door ze in te gieten met cement. Je kan er echter ook voor kiezen om ze in speciale paalsteunen te zetten. Dit zijn metalen steunen die je ingraaft waar je de schuttingpalen in monteert. Dit systeem heeft als groot voordeel dat het hout van de schuttingpalen niet kan gaan rotten in de grond. Bovendien gaat het plaatsen een stuk gemakkelijker en kan je de palen nog corrigeren wanneer ze in de grond staan.
  • Keuze 2: Wat staat er rondom je tuin. Heb je een stadstuin waar weinig omheen groeit, dan zullen je schuttingpalen weinig overlast hebben en goed blijven staan. Staan er echter hoge bomen om je tuin heen, dan zullen de boomwortels de schuttingpalen opdrukken. Hierdoor gaan je schuttingpalen op den duur uit het lood staan. Dit kan je het beste voor zijn. Dat doe je door de schuttingpalen van een massief materiaal te kopen en ze in te gieten in de grond met behulp van cement. Niet de goedkoopste manier, maar wel de stevigste. Je schutting staat voor jaren.
  • Keuze 3: Welke panelen ga je gebruiken. De palen die je gebruikt stem je af op de schuttingdelen die je gebruikt. Een schutting die je maakt van vlechtschermen bouw je niet op met zware betonnen palen. Een schutting van zware delen bouw je niet op met waaibomenhout. Alle waar gaat in dit geval naar zijn geld. Een stevige schutting kost meer dan een schutting die maar voor een korte tijd hoeft te staan.
  • Keuze 4: Laat je de schuttingpalen plaatsen of ga je het zelf doen. Je kan ervoor kiezen om de schuttingpalen zelf te plaatsen. Je zal dan precies met de grondboor te werk moeten gaan en je moet eraan denken dat de palen goed waterpas staan. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je schutting op den duur instort. Je kan ook overwegen om je schutting door een klussenbedrijf of door de leverancier te laten plaatsen. Je bent in dat geval tussen 45 en 60 euro per uur kwijt voor het arbeidsloon. Dit zie je echter weer terug in de levensduur van je schutting. Die is vele malen langer.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op schuttingpalen door offertes op te vragen. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan – wanneer je de offertes goed vergelijkt – oplopen tot wel 3- procent.