Kosten gaas hekwerk

Kosten gaas hekwerkEen grote tuin of een stuk bedrijventerrein omheinen is een kostbare aangelegenheid. Wanneer jij voor deze klus staat zie je offertes om je heen liggen waar je enorm van schrikt. Hekwerk kan per strekkende meter kopen voor een behoorlijk hoge prijs. Wil je wel goed hekwerk maar zie je op tegen de hoge kosten die daarbij horen, dan kom je uit bij gaas hekwerk. We hebben voor je uitgezocht wat gaas hekwerk kost en waar je aan moet denken wanneer je het koopt.

 *Tip:
Wat zijn de exacte prijzen van hekwerk? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoeveel kost gaas hekwerk

Wanneer je gaas hekwerk gaat kopen doe je dit doorgaans met grote stukken tegelijk. Het meeste gaas hekwerk zit op een rol. Die rollen zijn ongeveer een meter hoog en 25 meter lang. Dit zijn dan ook de prijzen die we in totaal aanhielden bij onderstaand prijsvoorbeeld.

Welk product of dienst neem je af Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Een rol gaas hekwerk van een meter hoog Rol van 25 meter lang Tussen 45 en 200 euro
Palen van metaal om het gaas hekwerk mee te bevestigen Per paal van 1,5 meter lang Tussen 15 en 20 euro
Palen van hout om het gaas hekwerk mee te bevestigen Per paal van 1,5 meter lang Tussen 7,50 en 10 euro
Palen van beton om het gaas hekwerk mee te bevestigen Per paal van 1,5 meter lang Tussen 15 en 20 euro
Een klussenbedrijf om een gaas hekwerk te komen monteren Per uur werk Tussen 45 en 60 euro
  • Als je handig bent. Ben je handig aangelegd, dan kan je ervoor kiezen om het gaas hekwerk zelf te plaatsen. Denk eraan dat de palen goed stevig in de grond verankerd worden en dat ze waterpas staan. Anders krijg je een zwabberend hekwerk van gaas. Je bespaart door het zelf te doen het arbeidsloon van een klussenbedrijf.
  • Als je niet handig bent. Ben je niet handig aangelegd, dan kies je ervoor om het gaas hekwerk door een klussenbedrijf te laten plaatsen. Je betaalt een uurloon van 45 a 60 euro per uur en voor die prijs wordt je gaas hekwerk mooi strak aangelegd. Al met al blijft het de goedkoopste manier van een hekwerk plaatsen want het is een klus waar ze redelijk snel mee klaar zullen zijn.
  • Als je een beetje handig bent. Ben je een beetje handig aangelegd, dan kan je een deel van het plaatsen van een gaas hekwerk zelf doen. Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken of je het oude hekwerk alvast kan weghalen waardoor het klussenbedrijf direct constructief aan het werk kan gaan.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel je betaalt voor een gaas hekwerk bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe lang is het hekwerk wat je nodig hebt. Gaas hekwerk gaat vaak per rol van 25 meter. Het is dus handig om zoveel mogelijk een veelvoud van 25 meter te gebruiken om je tuin of terrein mee te omheinen. Het is echter beter om een paar meter teveel dan een paar meter tekort te hebben. Je wilt immers ook nog een goede poort kunnen monteren en die moet aansluiten. Een halve rol over houden is niet prettig maar die kan je altijd nog op een veilingsite of verkoopsite te koop aanbieden.
  • Keuze 2: Van welk materiaal is het hekwerk gemaakt. Gaas hekwerk kan van diverse materiaalsoorten gemaakt zijn. De ene soort is alleen van roestvrijstaal terwijl de andere soort gegalvaniseerd is. Je hebt ook soorten die gelakt zijn in een groene kleur. De afwerking van het gaas hekwerk bepaalt voor een belangrijk deel de prijs ervan. De goedkoopste soort zal tegen de 45 euro aan zitten voor een rol van 25 meter terwijl de duurste soort zomaar 200 euro per meter kan kosten.
  • Keuze 3: Zelf plaatsen of laten plaatsen. Het plaatsen van een gaas hekwerk lijkt een redelijk eenvoudige klus, maar daar zou je jezelf zomaar in kunnen vergissen. Er mag niet teveel ruimte tussen twee palen in zitten om een stabiele afscheiding te produceren. Een klussenbedrijf is hiervan op de hoogte. Zij zullen voor jou een mooie stabiele afscheiding plaatsen. Ga je toch zelf aan de slag, dan spaar je het arbeidsloon uit. Zorg ervoor dat je wel goed hoe je het gaas hekwerk moet plaatsen.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de aanschaf van een gaas hekwerk door offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt direct vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 30 procent en is dus absoluut de moeite waard.