Kosten hekwerk per meter

Je eigen tuin is de plek waar je graag optimaal wil kunnen ontspannen. Het is daarnaast ook de plek waar je rekent op een stuk privacy. Op het moment dat je tuin een stuk braakliggend terrein is, is het eigenlijk niemandsland. Iedereen die maar wil zal zich jouw tuin toe eigenen voor zijn eigen doelen. Het is dan ook een verstandig idee om jouw tuin te voorzien van hekwerk. We keken naar de prijzen van hekwerk per meter.

 *Tip:
Wat zijn de exacte prijzen van hekwerk? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoeveel kost hekwerk per meter

Wanneer je hekwerk gaat kopen is het een goed idee om je eerst goed in te lezen op het internet. Je hebt een tuin van een bepaalde afmeting en daarnaast heb je natuurlijk een budget voor je tuinhek. We helpen je een handje om met jouw beschikbare budget een mooi tuinhek te kopen.

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Houten hekwerk, vurenhout Per meter Tussen 10 en 15 euro
Houten hekwerk, hardhout Per meter Tussen 50 en 60 euro
Metalen spijlenhekwerk Per strekkende meter Tussen 75 en 80 euro
Metalen sierhekwerk Per strekkende meter Tussen 80 en 85 euro
Paal om het houten hekwerk aan te bevestigen Per paal Tussen 7 en 12 euro
Paal om het metalen hekwerk aan te bevestigen Per paal Tussen 15 en 20 euro
  • Als je handig bent aangelegd. Ben je handig aangelegd, dan kan je het hekwerk wat je koopt zelf bevestigen. Je bespaart op die manier het arbeidsloon van een klussenbedrijf. Denk eraan dat je de palen voor het hekwerk goed in de grond verankert en dat de palen recht staan. Dit zorgt ervoor dat een hekwerk een langere levensduur heeft en stabieler is.
  • Als je niet handig bent aangelegd. Ben je niet handig aangelegd, dan koop je de delen voor een hekwerk en vervolgens laat je ze door een klussenbedrijf plaatsen in je tuin. Je betaalt dan ongeveer een bedrag van 45 a 60 euro per uur voor de werkzaamheden. Komt er een tweede man bij om te helpen, dan mag je op ongeveer 20 euro per uur extra rekenen.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel je betaalt per strekkende meter hekwerk bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Waar moet het hekwerk komen te staan. Een hekwerk wat je in een stadstuin wil gaan neerzetten zal op zijn minst van een degelijke kwaliteit moeten zijn. Wanneer er iemand zijn fiets aan jouw hekwerk vast klinkt wil je natuurlijk wel dat het hekwerk blijft staan. Woon je echter op het platteland of in een klein dorpje waar haast niemand voorbij jouw huis komt, dan worden er minder hoge eisen gesteld aan de stabiliteit van het hekwerk. De stabiliteit bepaalt voor een groot deel de prijs van het hekwerk.
  • Keuze 2: Hoeveel strekkende meters hekwerk heb je nodig. De prijs voor hekwerk is in dit geval uitgesplitst per strekkende meter. Je kan dus zelf bepalen hoeveel strekkende meters hekwerk je nodig hebt en wat de totale kostprijs is. Je kan op deze manier je budget aanpassen aan het type hekwerk en op die manier de kosten in de hand houden.
  • Keuze 3: Ga je zelf het hekwerk plaatsen of laat je het plaatsen. Wanneer je zelf het hekwerk gaat plaatsen spaar je de kosten van een klussenbedrijf uit. Laat je echter je hekwerk plaatsen, dan zal je de kosten van je hekwerk nog moeten vermeerderen met de kosten van een klussenbedrijf wat jouw hekwerk komt plaatsen. Dit bepaalt dus voor een heel groot gedeelte het totale prijskaartje.

Hoe bereken je jouw budget voor het hekwerk

Ga je hekwerk kopen, dan neem je jouw budget en dat reken je om, om te zien welk type hekwerk jij je kan permitteren. We kwamen tot het volgende prijsvoorbeeld. We namen een budget van 800 euro voor een hekwerk voor een tuin van 10 bij 5 meter. In een uur worden 4 stuks hekwerk van ieder een meter geplaatst.

Wat ga je kopen Wat is de prijs per eenheid Wat is de prijs voor het aantal eenheden
Hekwerk voor 10 plus 5 plus 5  meter omvang laten plaatsen 20 meter gedeeld door 4 stuks hekwerk keer 45 euro arbeidsloon 225 euro
Palen voor 20 meter hekwerk 10 euro per paal 220 euro
20 meter hekwerk 800 euro minus  225 euro minus 220 euro 355 euro

In totaal blijft er in dit prijsvoorbeeld 355  euro over voor 20 meter hekwerk. Je hebt dus een budget van 17 euro. Voor dit bedrag kan je houten hekwerk kopen.

Praktische bespaartips:

  • Plaats een houten hekwerk zelf. Dit is redelijk eenvoudig en bespaart een hoop geld.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op een hekwerk door offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig door één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct meerdere offertes op die je op je gemak kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren.