Hekwerk uitrekenen aantal meters

Hekwerk uitrekenen aantal metersEen hekwerk kopen is iets wat je niet dagelijks doet. In een tijd als deze waarin de meeste mensen hun aankopen via internet doen, is het heel belangrijk dat je zelf in staat bent om een aantal zaken te doen. Het berekenen van een aantal meters wat je nodig hebt aan hekwerk is daar één van. We hebben een manier voor je op papier gezet om te berekenen hoeveel meters hekwerk je nodig hebt. Met het onderstaande stappenplan bestel jij niet teveel maar ook niet te weinig hekwerk.

 *Tip:
Wat zijn de exacte prijzen van hekwerk? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

 *Tip:

  • Stap 1; neem een meetlint. Voordat je weet hoeveel meters hekwerk je nodig hebt zal je een meetlint moeten pakken. Je neemt nu de maat op van de tuin die je wil voorzien van hekwerk. Kijk daarbij alleen naar de delen die nog niet van een gezamenlijk hekwerk met de buren zijn voorzien. Jouw hekwerk wordt daar namelijk aan vast gemaakt. Meet de diepte van je tuin en de breedte. Maak een optelsom. Heb je een tuin van 10 meter breed en 5 meter diep die aan één kant al een hekwerk heeft, dan heb je dus 10 plus 5 is 15 meter hekwerk nodig.
  • Stap 2: Maak een berekening van de breedte van je poort. De breedte van de poort gaat van het hekwerk af. 15 meter hekwerk min 1 meter poort is 14 meter.
  • Stap 3: Bereken het aantal palen wat je nodig hebt. 14 delen hekwerk wat rondom met palen wordt vastgezet heeft dus 16 palen nodig. Het eerste en laatste deel krijgen namelijk extra palen.
  • Stap 4 bereken de totale breedte van het aantal palen wat je nodig hebt. Palen van 5 cm houdt in dat je 16 palen a 5 cm is 80 cm aan palen gebruikt. Dit gaat van het oppervlak aan hekwerk af wanneer de palen tussen de delen hekwerk in staan.
  • Stap 5: Maak nu de rekensom. 15 meter min 1 meter min 80 cm is 13,2 meter hekwerk. Panelen zullen altijd per meter worden gekocht. Je hebt dus twee panelen nodig die ingekort zijn om te passen in je tuin.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel je betaalt voor hekwerk bepaal je zelf aan de hand van een aantal keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welk type hekwerk koop je. De prijs van een hekwerk wordt vooral bepaald door het type hekwerk wat je koopt. Kies je voor eenvoudige houten panelen, dan zal de prijs redelijk laag kunnen blijven. Voor een prijs van ongeveer 800 euro koop je een houten hekwerk met palen wat ook nog voor je wordt geplaatst door een klussenbedrijf. Wil je een sierhekwerk, dan mag je rekenen op een prijs die minimaal het dubbele bedraagt.
  • Keuze 2: Ga je het plaatsen of laat je het plaatsen. Een hekwerk is iets wat door een professional geplaatst moet worden, wil je er lang van genieten. Een klussenbedrijf zal dit graag voor je doen. Je bent dan een uurloon tussen 45 en 60 euro kwijt voor het plaatsen, maar je weet zeker dat de klus goed wordt uitgevoerd. Plaats je een hekwerk echter zelf, dan bespaar je het uurloon. Reken er wel op dat je minimaal één man extra nodig hebt om de hekken goed neer te zetten.
  • Keuze 3: Welk type poort kies je. We gingen uit van een enkele poort van een meter breed. Het kan natuurlijk zijn dat jij bijvoorbeeld een aanhanger in je voortuin wil stallen. Je zal dan een dubbele poort nodig hebben voor je tuin. Dit zorgt ervoor dat je minder hekdelen nodig hebt. Denk eraan dat een poort echter een kostbaardere aanschaf is omdat er ander hang- en sluitwerk in verwerkt zit.

Praktische bespaartips

  • Plaats een hekwerk samen met je buren. Juist op dit soort momenten is het heel goed om samen te werken met je buren. Jullie kunnen samen een hekwerk uitzoeken en dit (laten) plaatsen. Gaan jullie het zelf plaatsen, dan zijn jullie met minimaal twee personen aan het werk.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Ga je een hekwerk plaatsen, dan is het een goed idee om eerst offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op de onderstaande button. Je vraagt dan direct meerdere offertes op die je op je gemak met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren en is dus absoluut de moeite waard.