Kosten sierhekwerk

Kosten sierhekwerkJe eigen huis is voor een woningbezitter zijn waardevolste bezit. De uitstraling van jouw huis naar buiten toe is dan ook heel belangrijk. Een belangrijk onderdeel van deze uitstraling naar buiten toe is je tuin. Deze moet er goed verzorgd uit zien. Daarnaast wil je natuurlijk kunnen genieten van je tuin zonder dat er voortdurend iemand over jouw erfgrens heen stapt. De beste oplossing voor dit probleem is het laten plaatsen van hekwerk. Wanneer jij een mooi huis hebt met een nette uitstraling wil je natuurlijk ook een mooi hekwerk rondom je tuin hebben. Een sierhekwerk is in dit geval de allerbeste oplossing.

 *Tip:
Wat zijn de exacte prijzen van hekwerk? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoeveel kost sierhekwerk

Wanneer je gaat rondkijken wat er allemaal aan sierhekwerk te koop is kom je al snel tot de conclusie dat er een enorme variëteit aan materialen verkrijgbaar is. De prijzen zullen ook behoorlijk uit elkaar lopen. Je bent wellicht al snel geneigd om het goedkoopste materiaal uit te kiezen om te besparen op de kosten maar je zou dan nog wel eens bedrogen uit kunnen komen. Bij de aflevering van het sierhekwerk uit de laagste prijscategorie blijkt al snel dat dit hekwerk nog onbehandeld is en eerst door jou in de lak moet worden gezet. Een grijs sierhekwerk is immers niet voor iedereen even aantrekkelijk.
Het beste laat je voordat je een hekwerk gaat bestellen iemand van de leverancier langskomen om jouw tuin in te meten. Dan weet je zeker dat je de hekwerken in de juiste afmetingen bestelt. Ook een eventuele poort kan gelijk worden meegenomen in de berekening. Je betaalt iets meer voor het inmeten. Soms krijg je deze optie er trouwens gratis bij uit coulance van de leverancier. Samen met de vertegenwoordiger kan je dan gelijk een materiaal en stijl uitkiezen die het beste bij jullie smaak past Zo weet je zeker dat je weer voor jaren vooruit kan met jullie nieuwe sierhekwerk.

Jij wil natuurlijk weten hoeveel je ongeveer kwijt zal zijn voor zo’n sierhekwerk. We keken hiervoor rond bij verschillende leveranciers en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welke categorie sierhekwerk wil je kopen. Wat zit er bij de prijscategorie inbegrepen Wat is de prijs van het sierhekwerk per strekkende meter.
Standaard verzinkt sierhekwerk Sierhekwerk per strekkende meter, zonder inmeten en zonder kosten plaatsen. Tussen 30 en 90 euro
Sierhekwerk wat reeds verzinkt en gecoat is Sierhekwerk in een standaard groene of zwarte kleur, zonder inmeten en zonder kosten plaatsen. Tussen 40 en 120 euro
Sierhekwerk wat reeds verzinkt en gecoat is Sierhekwerk in een RAL kleur naar keuze, zonder inmeten en zonder kosten plaatsen. Tussen 50 en 160 euro

 

  • Als je handig bent. Ben jij heel handig met het inmeten van je tuin en met het plaatsen van sierhekwerk; dan bestel je het hekwerk bij de fabriek en je plaatst het zelf. Je bespaart je op die manier de kosten van het arbeidsloon wat anders bij het plaatsen en inmeten komt kijken.
  • Als je al het werk liever uit handen geeft. Ben jij niet handig met het inmeten van je tuin en het plaatsen van sierhekwerk; dan laat je de leverancier je tuin inmeten en je laat een monteur langskomen om het sierhekwerk in jouw tuin te plaatsen. Je betaalt in dat geval voorrij- en montagekosten voor het sierhekwerk. Je weet dan ook zeker dat je de volledige garantie op je hekwerk krijgt.

Hoe is het kostenplaatje van sierhekwerk samengesteld

Het kostenplaatje van sierhekwerk wordt bepaald door de keuzes die jij maakt wanneer je sierhekwerk gaat bestellen. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Welke kwaliteit sierhekwerk zoek je. Wil je een mooi sierhekwerk voor een lage prijs, dan zal je al snel moeten gaan besparen op de kwaliteit. Een sierhekwerk wat je in zilvergrijs en onbehandeld koopt zal je zelf nog moeten gaan schilderen en coaten om te voorkomen dat het weer er vat op krijgt en je binnenkort met roestplekken zit. Kies je een duurdere kwaliteit die vaak al is geschilderd en gecoat, dan betaal je bij aanschaf wat meer maar je kan er jaren langer mee vooruit.
  • Keuze 2: Wil je een poort bij je hekwerk. De meeste mensen kiezen een poort bij hun hekwerk. Ook hier is veel keuze in. Je kan kiezen voor een standaard poort die met scharnieren opent maar wanneer je daar geen ruimte voor hebt kan je ook kiezen voor een poort die via rails opent zodat je hem open schuift. Dit laatste systeem zal net wat duurder zijn.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de aanschaf van een sierhekwerk door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je direct meerdere vrijblijvende offertes op die je kan vergelijken. Jouw voordeel kan zo wel oplopen tot 40 procent.