Kosten hekwerk dakterras

Kosten hekwerk dakterrasWanneer je in een binnenstad woont heb je doorgaans geen achtertuin om in te ontspannen. Vaak heb je wel een plat dak tot je beschikking waar je eventueel op zou kunnen zitten. Het is dan ook heerlijk om op een dergelijk plat dak een dakterras te situeren. Heb je een dakterras, dan heb je een geweldige plek waar je samen met je vrienden in de zon kan zitten en kan genieten terwijl je genoeg privacy om je heen hebt. Dat wil je natuurlijk wel veilig doen. Daarom is het een verplichting om een hekwerk om je dakterras heen te hebben.

 *Tip:
Wat is de exacte prijs van hekwerk voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoeveel kost een hekwerk rond een dakterras

Een hekwerk rond een dakterras brengt behoorlijk wat kosten met zich mee. Dat heeft een aantal redenen. Allereerst is het natuurlijk zo dat een dergelijk hekwerk veilig moet worden aangelegd. Je kan niet zomaar zelf aan de slag gaan met een schroevendraaier en hekwerk. Er moet een gespecialiseerde aannemer aan te pas komen om een hekwerk voor een dakterras te bouwen.

Vervolgens moet er ook een hekwerk worden geplaatst wat op meerdere plekken wordt gezekerd. Het moet worden gezekerd in het dak zelf, vaak via een dwarslag die op de randen van het dak gespannen is. Vervolgens moet het hekwerk ook nog eens aan elkaar worden vastgezet zonder dat er extra palen in het dak worden bevestigd. Het is dus een kwestie van goede montage en daar komt een gespecialiseerde aannemer bij te pas. We keken naar de kosten van het aanleggen  van een hekwerk rond een dakterras en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Een balustrade van hout Per strekkende meter Tussen 75 en 255 euro
Een balustrade van gewapend glas Per strekkende meter Tussen 60 en 500 euro
Een balustrade van kunststof Per strekkende meter Tussen 140 en 260 euro
Een balustrade van roestvrij staal Per strekkende meter Tussen 75 en 275 euro

 

  • Wanneer je een dakterras hebt wat hoger dan 13 meter van de begane grond zit. Is jouw dakterras echt hoog gesitueerd en zit je hoger dan 13 meter van de begane grond af, dan heb jij je te houden aan bepaalde door de overheid bepaalde bouwregels. Je zal een balustrade moeten laten bouwen die hoger is dan 1,2 meter. Bovendien mag er indien er spijlen in je balustrade zitten geen afstand van meer dan 10 cm tussen twee spijlen in zitten.
  • Wanneer je een dakterras hebt wat lager dan 13 meter van de begane grond zit. Is jouw dakterras lager dan 13 meter vanaf de begane grond gesitueerd, dan heb je andere bouweisen voor wat betreft je balustrade. Deze moet in dat geval minimaal 1 meter hoog zijn. Voor de spijlen in je balustrade mag je dezelfde afstand aanhouden. Deze zijn voor de veiligheid met kleine kinderen.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel je betaalt voor een hekwerk rondom je dakterras bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw dakterras. Een hekwerk voor je dakterras is nogal een prijzige aangelegenheid. Het is dan ook helemaal afhankelijk van de afmeting van je dakterras hoeveel jij voor het hekwerk zal kwijt zijn. Een dakterras op een schuurtje zal een stuk goedkoper zijn om te voorzien van hekwerk dan een dakterras wat een heel appartementengebouw bestrijkt.
  • Keuze 2: Hoeveel privacy wil je hebben. Bij een dakterras kan je kiezen voor een aantal maten van privacy. Je kan kiezen voor een redelijk transparante balustrade van gewapend glas, maar je kan ook kiezen voor een balustrade die bestaat uit kunststof platen die een gekleurde en niet transparante structuur hebben. De mate van privacy die je wil beperkt jouw keuze voor een balustrade en daardoor ben je ook verbonden aan een bepaald budget.
  • Keuze 3: Zijn er kleine kinderen in huis. Heb je een gezin met kleine kinderen, dan zullen die natuurlijk buiten willen spelen op het dakterras. Het is dan ook een goed idee om daar bij de aanleg van je balustrade rekening mee te houden. Kies voor een hogere balustrade op de plekken waar de kinderen spelen, en zorg ervoor dat er geen ruimte tussen de spijlen is. Een kind zou kunnen proberen te klimmen en daarnaast kan een kind speelgoed door de balustrade heen gooien met alle gevolgen van dien.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op een balustrade voor je dakterras door prijzen te vergelijken. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct meerdere vrijblijvende offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren en is dus absoluut de moeite waard.