Kosten balkonhekwerk

Kosten balkonhekwerkWanneer je in een flat woont heb je meestal een balkon. Zo’n balkon is de ultieme plek om eens heerlijk te zitten en om eventueel te genieten van wat privacy. Flats en appartementengebouwen in ons land zijn vaak wat gedateerd, en de balkons zijn dat ook. In veel steden zie je dan ook appartementengebouwen met balkons die zijn voorzien van een triest balkonhekwerk van metalen buizen. Dit is iets wat niet echt uitnodigt om lekker te gaan zitten natuurlijk, en het kan je woongenot behoorlijk bederven. Wanneer je een andere balustrade wilt hebben bij jouw appartement of flat is het dan ook goed om te kijken voor een balkonhekwerk.

 *Tip:
Wat is de exacte prijs van hekwerk voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes.

Hoeveel kost een balustrade

Wanneer je een balustrade wil gaan kopen voor je balkon krijg je met een aantal kostenposten te maken. Allereerst is daar de kostenpost van het verwijderen van het oude balkonhekwerk en het plaatsen van het nieuwe hekwerk. Dat moet gebeuren door een gespecialiseerde klusser die goed gezekerd dit werk uitvoert. Je zou niet willen dat er een ongeluk gebeurde. Vervolgens zijn daar de kosten van het materiaal van het balkonhekwerk. We keken naar de diverse kosten en kwamen tot onderstaande bevindingen.

 

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Een balustrade van roestvrij staal Per strekkende meter Tussen 125 en 225 euro
Een balustrade van kunststof Per strekkende meter Tussen 145 en 255 euro
Een balustrade van gewapend glas Per strekkende meter Tussen 65 en 505 euro
Een balustrade van hout Per strekkende meter Tussen 75 en 255 euro

 

  • Als je minder hoog dan 13 meter van de begane grond woont. Woon je minder hoog dan 13 meter van de begane grond af? In dat geval is er een eis dat de balustrade minimaal 1 meter hoog moet zijn. Dit is uiteraard om de veiligheid van jou en kinderen te garanderen op je balkon. Uiteraard mag een balustrade ook hoger zijn, wanneer dit vanwege spelende kinderen of huisdieren die op je balkon verblijven noodzakelijk is. Je bent vrij in je keuze oor een balkonhekwerk.
  • Als je hoger dan 13 meter van de begane grond woont. Woon jij hoger dan 13 meter vanaf de begane grond, dan gelden er andere eisen. Je moet in dat geval een balustrade hebben die minimaal 1,2 meter hoog is. Dit is nodig voor je eigen veiligheid. Ga je deze regels overtreden omdat je het balkonhekwerk dan simpelweg mooier vindt, dan kan de vereniging van eigenaren je verplichten om een hogere balustrade te plaatsen.

Hoe is het prijskaartje opgebouwd

Ga je een ander balkonhekwerk kopen, dan krijg je altijd te maken met een bepaald prijskaartje. Hoeveel jij betaalt bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe hoog woon jij. Een hoog gelegen flat is heerlijk. Je hebt weinig inkijk op je balkon en doorgaans heb je een prachtig uitzicht. Je krijgt echter ook met extra kosten te maken. Een balustrade moet hoog zijn. Een balustrade van minimaal 1,2 meter zal duurder zijn dan een balustrade van 1 meter hoog. Daarnaast moet je extra aandacht besteden aan de constructie. Een hoog balkon moet wel veilig zijn. Je wil niet hebben dat er ongelukken gebeuren omdat jouw balustrade niet stevig genoeg verankerd zit. Je zal dan ook extra aandacht aan de verankering moeten besteden en een gespecialiseerde aannemer moeten inhuren die met een hoogwerker jouw balustrade komt bevestigen.
  • Keuze 2: Welk materiaal kies je. Voor een balustrade kan je kiezen voor een standaard spijlenhek. Dit is wellicht de goedkoopste oplossing en ook de meest functionele. Het is echter niet de mooiste oplossing. Je zal een spijlenhek van metaal zelf moeten bijschilderen en dat moet nagenoeg jaarlijks gebeuren om te voorkomen dat er roest gaat vormen op je balustrade. Kies je een duurdere balustrade, zoals van gewapend glas, dan heb je een balustrade die een mooier design heeft. Bovendien heeft glas minder onderhoud nodig dan metaal.
  • Keuze 3: Wat voor balustrade heeft de rest van de appartementen. Het kan natuurlijk zo zijn dat alleen jij een aparte balustrade van kunststof of gewapend glas wil hebben terwijl de rest van de bewoners met een roestvrijstalen balkonhekwerk zit. Dit zal echter niet in goede aarde vallen bij de vereniging van eigenaren. Zij zullen jou dan ook verplichten om een balustrade te kopen die lijkt op die van de andere appartementen in het gebouw. Doe je dit niet, dan zullen een flinke boete en eventueel vervelende maatregelen het gevolg zijn.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de aanschaf van een balkonhekwerk door offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt direct meerdere vrijblijvende offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes levert je een voordeel tot wel 30 procent op.